Water can flow up to a height of 168 meters without electricity | Ram Pump

Water can flow up to a height of 168 meters without electricity | Ram Pump


Source of clean water dam for input pipes flowed to the hydram pump Distance of dam with pump 72 m with a height of 3 m very beautiful nature Pipe connection process must be thorough because the water pressure is very strong can cause the pipe to detach using good pipe glue installation of the inlet pipe to the hydraulic pump use 12 pipe rods with a length per stem of 5.8 m pipe quality must be seen which is really resistant to water pressure this uses a 3 inch pipe the discharge of water is quite large the process of installing a hydraulic pump how to assemble a hydraulic pump 3 inch pvc this is the delivery valve strong viber plastic material 2 cm thick coated with rubber packing nut and bolt use pipe glue the process of installing a hydraulic pump waste valve waste valve waste valve add ballast pump foundation first made from concrete to be strong and sturdy made with mortar and an pasir di lokasi hydram pump works well note the air pressure device make sure the output pipe is connected properly water pressure gauge works well the water has started to rise we go through the output pipe the output pipe used is 1/2 inch the terrain is so heavy steep hill this pipe is continued upward pretty high 40 degrees the pipe is flowed between the roots of large trees steep hill output pipe as far as 168 m ke atas bukit looked from top to bottom of the canyon the end of the water position the water has started to rise water reservoir ……. ieteuga……. very much water discharge the distance of the water reservoir with a pump reaching 168 meters 45 degree slope water for dragon fruit garden needs yang telah dilanda kemarau panjang garden area reaches 6 ha

You May Also Like

About the Author: John Markowski

100 Comments

  1. Judul nya diperbaiki bro, bukan ketinggian nya yg 168 Meter, tapi panjang pipa distribusi nya, sebab kalo memang ketinggian nya yg segitu, pipa PVC nya ga akan kuat. Btw lanjutkan berkarya, Mantap…bermanfaat

  2. 168 metres of water pressure in a reservoir!
    Let it flow back down intermittently to drive a Pelton wheel and produce electricity

  3. This is excellent and very well made. Good job. In future models, you may consider installing a rubber pulse dampening bladder inside the pressure vessel. This will prevent atmospheric air saturation into the water and the tank becoming water logged, which can lead to a drop in operating pressure over time and increase system wear. You might try a section of truck tire inner tube with one end sealed and the other end fastened at the bolts, between the base plate and gaskets. At the top the pressure vessel, you could glue in a tire valve stem to add pressure as needed. It should always be a minimum of 2 psi below your operating lift pressure. This should reduce the amount of maintenance you will need to conduct on the system, stabilize the flow, reduce cavitation within the system, reduce wear on the piping, and maintain more steady pressure throughout system operation. Here is a link to an explanation of pulse dampening, but used on a peristaltic pump: https://www.youtube.com/watch?v=G-opjbhldN8

  4. The pelton wheel suggested would be better running from the ample water flowing down anyway. IE no need to use a ram pump to do that

  5. yall should etch a couple steps into them steep hills before somebody Falls especially if y'all going to be going down there all the time check in that water pump

  6. Many states in Malaysia complain of lack of water during the dry seasons,we can dig more reservoirs and divert mountain streams towards them for storages use during the dry seasons.Building Dutch windmills along these waterways to generate electricity for those villages.

  7. Make a spill way in the stream that will turn a water wheel that is attached to a swash plate pump motor that operates hydraulic water pump's thg o pump water up and away from the stream. Then you can add swash plate pump motor's that crank electrical power generator's.

  8. Keep it with you.
    Water may disappear at any time.
    Planet is facing suicide. Go politician enjoy money.

  9. Muter2 gw nyari design hydram pump yg outputnya efektif baca2 literatur luar negeri, taunya abang2 ganteng yg designnya mantab.
    Alhamdulillah si om bisa bantu masyarakat disana, ikut seneng gw makasih bosqu.

  10. Bisa bagi trick bikin klep yg di flank nya….kalo u pipa out di pake yg 1" apa pipa presurenya perlu di besarkan…?

  11. Kalau tujuan dialirkan ke titik tertinggi dan ( ditampung toren) dialirkan melalui gravitasi, pertanyaan yg konsumen tanyakan adalah 1. Seberapa jauh & brp ketinggian max yg bisa dijangkau dari ram pump ke toren ? , oiya gan kenapa gak pakai hdpe pipe utk medan tsb

  12. Good hydro electric potential – install one of these simple reliable low cost bad-boys onto that pipe… https://www.powerspout.com/

  13. Nampaknya klep terlalu kecil dan lubang2 kecil antara klep kurang banyak. Tapi hasilnya nampak bagus dan suksesss

  14. Saya rasa anda harus meng upgrade unit ram pump anda menggunakan pipa & tabung metal. Tekanan untuk mengalirkan air ke ketinggian tersebut pasti sangat tinggi. saya khatir pecah.

  15. Saya rasa anda harus meng upgrade unit ram pump anda menggunakan pipa & tabung metal. Tekanan untuk mengalirkan air ke ketinggian tersebut pasti sangat tinggi. saya khatir pecah.

  16. mas kegunaan pipa besar untuk apa..maaf mas kurang paham..soalanya dari awal pasang pipa besar trus yg naik ke atas pipa kecil mohon penjelasan maksih ya mas uda aq sub

  17. Hidran berfungsi disebabkan ada tekanan air dr sumber lanjut bisa naik keatas setinggi yg dimaksud tadi
    Nah kalau misal nggak ada tekanan air contohnya sumur kita pakai hidran itu air bisa naik apa nggak dan hidran pun bisa berfungsi seperti yg kita harapkan kalau menurut prediksi saya nggak bisa apa betul Terima kasih

  18. sy kpengin bisa tuh.apakan pompa air letak nya lebih rendah dari sumber airnya gan? apa bisa ga debit airnya 1 menit 5 liter bisa naik 20 meter dengan jau 200 meter??? tolong bls gan trm ksh

  19. saya sangat tertarik dan saya ingin mencoba merakit pompa hidram, karena di daerah saya sangat sekali membutuhkan air di musim kemarau seperti saat ini, di video yang abang tampilkan saya sudah beberapakali menonton dan itu sangat banyak membantu sekali, di teuga aceh saya juga sempat main di Gayo aceh. terima kasih bang atas ilmunya. semoga jaya terus.. aminn..

  20. Bisakah di buat dg ukuran yg lebih besar lg agar bisa di pakai untuk mengairi sawah dg luasan di atas 20 ha? Klo boleh minta kontaknya mas

  21. Mas kira kira bisa nga nyampe 2 kilo meter dengan jalurnx seperti vidio tadi , soalnx di kmpung saya itu susah air , jdi jarng antra rumh ke kali itu sekitar 2 kilo ttpi kalu dari kali , ke rumh itu , posisi jalurnx itu nanjak trus rata ,trus nanjak lagi trus rata lgi tris nanjak lagi ,rata lagi nanjak lagi ,baru nyampe rumh ,, pertnyaan sya , apakh airnx mampu naik sampe ke rumh?? Mohon di z ya ,, trims

  22. Bán water pump
    1. In:90mm, out 34mm: 6.000.000 vnđ
    2. In 115mm, out 42mm:7.000.000vnđ
    3. In: 140mm, out: 49mm: 8.000.000vnđ

  23. Hola me podrias confirmar cuanto mide de largo la tubería que va en el rio, hay alguna formula de distancia o elevación que debe estar la tubería distribuidora para lograr la distancia de los 168 metros?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *